post 1

Скъпи родители,

Новата учебна година чука на вратата,
а списъка с книги прочетоха ли децата?! wink emoticon
Екологично към нещата подходете
и на весела инициатива ги заведете!

За трети пореден път инициативата “Стара хартия за нова книга” ще предложи приятен урок по рециклиране за малчуганите с литературен награден фонд. В навечерието на първия учебен ден, на 5 септември в Пловдив, 12 септември – в Русе, и 13-и в София, всеки отбор от дете и възрастен, донесъл 5 килограма стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор и подаръци от организаторите.
Празникът ще включи лекцията “Почисти и прочети” за разделното събиране, театърът “Приказка за юначета с празни тумбачета: Хартояд, Пластоядка и Стъклояд в парка” (засега в София и Пловдив), музика и танци от детски състави.

В столицата на 13 септември инициативата “Забавното лятно четене” ще обяви резултатите от петата си национална кампания и ще връчи наградите за “Най-четящото дете”, “Най-четящ град”, “Най-четящо училище”, “Млад читател” и специалния приз “Най-активен читател” на 2015 г.

В София “Стара хартия за нова книга” ще се състои пред Книжен център “Гринуич” на бул. “Витоша” 37 с начален час 10.30 ч., в Пловдив  – на площад “Стефан Стамболов” пред общината и в Русе – на площад “Свобода” пред Съдебната палата.

От началото на “Стара хартия за нова книга” през 2013 г. в инициативата са се включили над 4200 деца, които са предали 24 тона хартия и са получили 4200 книжки, казват организаторите.

error: Content is protected !!