ДОПЪЛНИТЕЛНИ ДЕЙНОСТИ

След приключване на учебните занятия, децата и учениците имат възможност да посещават по избор и срещу допълнително заплащане различни занятия по изкуства, спорт, чужди езици и други. Заниманията са съобразени с възрастта и индивидуалните желания на децата. Заявяват се преди началото на всеки учебен срок и могат да се променят за следващия. В зависимост от вида занимание, групите имат определен минимален и максимален брой деца.
 • stgeorge-icon-art
  Date
  January 3, 2017
  арт УЧИЛИЩЕ „Импресия“ Продължителност: 60 минути, веднъж седмично Място на провеждане: сградата на St. George International School & Preschool Ръководител: Ренета Райчева Екип от квалифицирани преподаватели обучава децата как да рисуват върху текстил, стъкло, керамика и други интересни и забавни методи за декорация на предмети и повърхности. Децата ще се запознаят с основите на изобразителното изкуство, рисуване с маслени, акрилни и акварелни бои, въглени, креда, черни и цветни моливи. Арт заниманията способстват за разширяване на познанията на децата и стимулират креативността им чрез различни и главно приложни техники.
 • stgeorge-icon-ballet
  Date
  January 3, 2017
  балет Vaya Dance Studio Продължителност: 60 минути, два пъти седмично Място на провеждане: сградата на St. George International School & Preschool Ръководител: Ваня Рошкова Създадено през 2005 г., Студиото предлага обучение по класически балет за деца на възраст от 4 до 18 години. Методиката на преподаване на класически балет във Vaya Dance Studio е на базата на Руската школа на Агрипина Ваганова. Учебната програма е адаптирана, осъвременена и разпределена съобразно възрастовите възможности на децата, предишна подготовка и по-малкия обем часове в сравнение с професионалните училища. Заниманието с това толкова различно от реалния живот изкуство на фона на класическата музика успокоява емоциите и ума на децата.
 • stgeorge-icon-sing
  Date
  January 3, 2017
  ВОКАЛНА ТЕХНИКА ЧСУ „Свети Георги“ Продължителност: 30 минути, 2 пъти седмично Място на провеждане: сградата на St. George International School & Preschool Ръководител: Виктория Николова и Невена Петрова В процеса на преживяването и усвояването на песента, се възпитава вниманието на децата – то става по-стабилно, по-концентрирано, укрепва се волята. Вокалното възпитание играе важна роля в развитието на говора при децата и им дава самочувствие да изявяват и отстояват себе си. В часовете по вокална техника децата не просто учат песни. За да бъде цялостен процеса на развитие, те ще се запознаят с устройството на гласовия апарат и правилното му използване, ще упражняват диафрагмено дишане, ще развиват правилна дикция и артикулация чрез упражнения, както и ритмичния и мелодичния си усет, своята артистичност и фантазия и добро сценично поведение.
 • Photoshop
  Date
  January 3, 2017
  роботика „Роботилница“ Продължителност: 90 минути, веднъж седмично Място на провеждане: сградата на St. George International School & Preschool Ръководител: Магдалена Атанасова, Тони Атанасов Роботилница е обучителна концепция, работеща с Education платформите на LEGO: WEDO и Mindstorms. В рамките на занятията децата конструират предвидените в занятието роботи и след това правят компютърни програми за тях. Целта е с интересни занимания да се развиват качества като аналитичност, критично мислене, креативност, както и умения за работа в екип.
 • stgeorge-icon-yoga
  Date
  January 3, 2017
  йога за деца Клуб „Йога Здраве“ Продължителност: 30 минути, 1 или 2 пъти седмично Място на провеждане: сградата на St. George International School & Preschool Ръководител: Стефан Ангелов Йога за Деца е практика, която дарява децата със спокоен и уравновесен ум, здрави, енергични и гъвкави тела, отговорност и дисциплина към себе си и околните. Йога за деца включва забавни упражнения и дихателни практики, насочена към деца с различни възможности. Поставя се акцент на техниката и точността в позите, както и значението на дълбокото и редовно дишане. Децата развиват самочуствие, сила, внимание и концентрация. Йога укрeпва физическото здраве, мускулната активност, гъвкавостта и координацията на децата, засилва самосъзнанието, уменията да изразяват емоциите си, да бъдат уверени и да изследват своите усещания.
 • stgeorge-icon-karate
  Date
  January 3, 2017
  карате Спортен клуб „Ипон“ Продължителност: 60 минути, 2 пъти седмично Място на провеждане: сградата на St. George International School & Preschool Ръководител: Десислава Иванова, Александър Славков Професионалистите от спортен клуб “Ипон” са насочили усилията си за развитието на масовия спорт при децата. Както и останалите японски бойни изкуства, Карате изисква здрав дух и има ясни правила на поведение и уважение. Крайното предназначение на Карате тренировката не е победата над противника, а развиването на съвършен характер, превъзмогвайки умственото и физическо страдание, спазвайки сурова дисциплина. Освен овладяване на техники и похвати, Карате цели да развие качества като сила, бързина, чувство за време и дистанция, ритъм, дишане и силен дух. Практикуването на Карате води до развиване на характера и потенциала на практикуващия.
 • arch
  Date
  January 3, 2017
  архитектурна работилница „Детска архитектурна работилница“ Продължителност: 90 минути, веднъж седмично Място на провеждане: сградата на St. George International School & Preschool Ръководител: Магдалина Ръжева Архитектурната работилница е мястото за всички деца, които обичат да изследват и творят, да бъдат провокирани с разнообразни предизвикателства за ума. По време на заниманията децата строят с глина, дърво, кутии, създават примерни структури от разнообразни материали, забавляват се. Работилницата развива способностите за работа в екип, за целенасочено наблюдение, за набелязване на проблемите и търсене на творчески решения. Целта на заниманията не е подготовка на бъдещи архитекти, а предоставяне възможност на децата да работят за развиване на въображение, вкус и критична оценка.
 • stgeorge-icon-music-teory
  Date
  January 3, 2017
  МУЗИКАЛНА ТЕОРИЯ И СОЛФЕЖ ЧСУ „Свети Георги“ Продължителност: 30 минути, 2 пъти седмично Място на провеждане: сградата на St. George International School & Preschool Ръководител: Виктория Николова и Невена Петрова Музикалната теория и солфеж са неразделна част от израстването на всеки музикант. Те спомагат за разбирането на логиката и последователността, която стои зад всяка мелодия и песен и са задължителни при овладяването на всеки музикален инструмент или песен. Част от изучаването на музикална теория са строеж на акордите, интервали, октавови групи, лад, тоналност, ритъм и размери. Част от изучаването на солфежа е слуховото отгатване на интервали, акорди и ладове, тоналности, както и музикални диктовки. Солфежът развива не само музикалния слух, но и правилното интониране при певците. Ако детето Ви има по-високи цели в музиката, тези уроци са задължителни.
 • stgeorge-icon-quitar
  Date
  January 3, 2017
  МУЗИКАЛНИ ИНСТРУМЕНТИ – ПИАНО, КИТАРА И БАРАБАНИ ЧСУ „Свети Георги“ Продължителност: 30 минути, 2 пъти седмично Място на провеждане: сградата на St. George International School & Preschool Свиренето на музикален инструмент има благотворен ефект върху човешкия мозък, забавно е, води до чувство на постигната удовлетвореност и обогатява интелектуално и емоционално. Музикалните инструменти свързват децата с красотата и хармонията на музиката, развиват тяхната бдителност и памет. Свиренето изисква много упорита работа, но забавлението и удовлетворението от всяка постигната стъпка са изключителни! Обучението включва запознаване с инструментите, устройство им, задължително нотно ограмотяване, звукоизвличане, както и изграждане на инструментални навици и технически похвати.
 • stgeorge-icon-dance
  Date
  January 3, 2017
  народни танци, БАЛНИ И ЛАТИНО ТАНЦИ, МОДЕРНИ ТАНЦИ  Клуб по танци „Dance Station” Продължителност: 60 минути, два пъти седмично Място на провеждане: сградата на St. George International School & Preschool Ръководител: Ралица Мерджанова Екип от млади и доказали се професионалисти, с опит в работа с деца, придобили национална известност с участията си в десетки танцови спектакли, риалити формати и фестивали. Хореографи спечелили световните първенства по танцови шоу-програми през 2014-та година в Алгарве, Португалия 2015-та година в Букурещ, Румъния, призьори и квалифицирани педагози. Предлаганите стилове включват народни танци, латино и бални танци, MTV и хип-хоп, джаз-балет, Рок енд Рол  и брейк за деца.
 • stgeorge-icon-folk
  Date
  January 3, 2017
  НАРОДНО ПЕЕНЕ ЧСУ „Свети Георги“ Продължителност: 30 минути, 2 пъти седмично Място на провеждане: сградата на St. George International School & Preschool Ръководител: Виктория Николова и Невена Петрова Българската народна музика и песен живее в съзнанието на хиляди хора. През всичките години на съществуване, народната песен и музика са държали високо българския дух. Разнообразието по отношение на ладовете, метроритъма, интонирането, инструментариума, народните танци и начина на изпълнение, прави българската музика уникална и интересна в цял свят. В процеса на преживяването и усвояването на песента, се възпитава вниманието на децата – то става по-стабилно, по-концентрирано, укрепва се волята. Вокалното възпитание играе важна роля в развитието на говора при децата и им дава самочувствие да изявяват и отстояват себе си. Не на последно място в процеса на усвояване на народната песен се създават предпоставки за изграждане на по-добро национално самочувствие.
 • stgeorge-icon-swimming
  Date
  January 3, 2017
  плуване „Star Club Fit&Spa“, Хотел Парк Ин Продължителност: 90 минути, 2 или повече пъти седмично Място на провеждане: „Star Club Fit&Spa“, Хотел Парк Ин Плуването е един от спортовете, които развиват цялото тяло и са полезни за поддържането на здравословен начин на живот. По време на плуване всеки един мускул в тялото се натоварва активно, вследствие на което мускулите не само стават по-силни, но и по-гъвкави. Плуването е аеробен спорт и помага сърцето да работи по-добре. Плуването е отличен начин за почивка и подобряване на мозъчната дейност, спомага за общото физическо укрепване, развиване на здраво и хармонично тяло. Обучението включва запознаване с различни техники, овладяване на стилове на плуване.
 • stgeorge-icon-tennis
  Date
  January 3, 2017
  тенис на корт Клуб „Малееви“ Продължителност: 90 минути, 2 или повече пъти седмично Място на провеждане: тенис клуб „Малееви“ Тенис клуб „Малееви“ отваря врати през 2005 г., предлагайки на деца и възрастни възможност да използват специализирана зала за тенис. Макар и приеман за индивидуален спорт, тенисът има възпитателен характер за децата, защото ги учи на дисциплина, уважение на противника и възпитава тяхната целеустременост, упоритост и стремеж към победа. Непрестанната динамика, разнообразните удари, работата с краката и тялото, дори запазването на равновесие при удари от неудобни позиции – всеки компонент от този спорт тренира синхронно всички мускули в човешкото тяло. Спортът укрепва тялото, спомага за овладяване и развитие на техники и похвати, повишава концентрацията на вниманието и изгражда умения за предвиждане ходовете на съперника.
 • stgeorge-icon-fancing
  Date
  January 3, 2017
  Фехтовка Иван Николов, ЧСОУ „Свети Георги“ Продължителност: 45 минути, 2 пъти седмично Място на провеждане: сградата на St. George International School & Preschool Ръководител: Иван Николов Фехтовката е тренировка за цялото тяло. Предлага уникална комбинация от физическа, интелектуална и емоционална стимулация, развива координация, концентрация, издръжливост, поддържа и развива сърдечносъдовата система. За разлика от много други спортове, фехтовката развива качества като чест, галантност и благородство. Заниманията включват разучаване на боевата стойка, придвижване, усвояване на техники за атака и защита; приучаване към работа в екип, възпитаване в толерантност, солидарност и спортменски дух.
error: Content is protected !!