ХРАНЕНЕ

Учениците на St. George Intеrnational School & Preschool се възпитават да познават и харесват полезната и здравословна храна, да спазват етикет и култура на хранене.

Всички ястия се приготвят на място в училищната кухня. Използваните продукти са от легитимни и проверени доставчици, придружени с необходимата документация за произход и годност и преминали през стриктен входящ контрол. Храната се приготвя съгласно стандартите за контрол и съответствие по Български Държавен Стандарт и Българска Агенция по Безопасност на Храните.

Технологията на приготвяне се основава на модерна техника за варене на пара, задушаване, пържене без или с минимално количество качествена мазнина, както и използването на традиционни български подправки. Персоналът е съпричастен към политиката на St. George Intеrnational School & Preschool: „Не предлагаме на нашите ученици храна, която не бихме поднесли на собственото си дете“, което означава, че всяко ястие трябва да бъде без допълнително добавени оцветители, стабилизатори и консерванти; прясно приготвено; с качествени продукти.

Храненето се извършва в училищната столова при следния режим:

  • Сутрешна закуска до 8:30 ч.;
  • Закуска в 10:00 ч. (пресен плод);
  • Обяд между 12.00 и 13.30 часа – салата, супа, основно ястие и десерт, като децата имат възможност да избират от различни ястия;
  • Следобедна закуска и фреш от прясно изцедени плодове в 15.30 – 16:00 часа.

Осигурена е питейна вода от два източника – минерална вода и филтрираща система за вода от водопроводната инсталация.