ХРАНЕНЕ
Децата и учениците на St. George Intеrnational School & Preschool се възпитават да познават и харесват полезната и здравословна храна, да спазват етикет и култура на хранене.
Всички ястия се приготвят на място в училищната кухня. Използваните продукти са от легитимни и проверени доставчици, придружени с необходимата документация за произход и годност и преминали през стриктен входящ контрол. Храната се приготвя съгласно стандартите за контрол и съответствие по Български Държавен Стандарт и Българска Агенция по Безопасност на Храните.
Технологията на приготвяне се основава на модерна техника за варене на пара, задушаване, пържене без или с минимално количество качествена мазнина, както и използването на традиционни български подправки. Персоналът е съпричастен към политиката на St. George Intеrnational School & Preschool: „Не предлагаме на нашите ученици храна, която не бихме поднесли на собственото си дете“, което означава, че всяко ястие трябва да бъде без допълнително добавени оцветители, стабилизатори и консерванти; прясно приготвено; с качествени продукти.
Храненето се извършва при следния режим:
- Сутрешна закуска до 8:15 ч.;
- Закуска в 10:00 ч. (пресен плод);
- Обяд между 12:00 и 13:30 часа - салата, супа, основно ястие и десерт, като децата имат възможност да избират от различни ястия;
- Следобедна закуска в 15:30 - 16:00 часа;
- Фреш от прясно изцедени плодове - към следобедната закуска на учениците от St. George Intеrnational School & Preschool след предварително заявяване и заплащане.