Делегация на членове на ЕП от Комисията по регионално развитие на посещение в ЧСУ Свети Георги и Образователно-спортен комплекс "Лозенец" ЕАД

31.10.2017 г.

Делегация на членове на ЕП от Комисията по регионално развитие на посещение в ЧСУ Свети Георги и Образователно-спортен комплекс Лозенец ЕАД Днес, членове на ЕП от Комисията по регионално развитие направиха официална визита в ЧСУ Свети Георги и Образователно-спортен комплекс Лозенец ЕАД като образци на постиженията на Кохезионната политика и споделените ползи за всички държави членки на ЕС.

По време на официалното си посещение в България делегатите посетиха два проекта, реализирани по инициативата JESSICA от Фонд за устойчиво градско развитие ЕАД,гр. София и които проекти са демонстрация на успешно вложени средства от ЕС в полезни и устойчиви градски проекти, а именно: „Внедряване на високотехнологична медицинска апаратура за диагностика и лечение в УМБАЛ „Св. Иван Рилски” ЕАД и „Изграждане на „Образователно - спортен комплекс Лозенец“.

Щастливи сме, че благодарение на втория реализиран проект е изграден новия модерен дом на частно училище и детска градина „Свети Георги“. Идеята за изграждането на проекта не се основава само върху облагородяване и модернизиране на градската инфраструктура, но е насочена преди всичко към предоставянето на достъп до място, където децата да могат да получат съвременно образование съобразно най-високите международни стандарти и където да могат да реализират в оптимална степен своя потенциал., като в същото време са близо до семействата си.

Признателни сме и благодарим за подкрепата на г-жа Надя Данкинова и нейния екип от Фонд за устойчиво градско развитие ЕАД, гр. София, защото заедно успешно демонстрирахме как частна инициатива и Европейския фонд за регионално развитие реализират устойчиви проекти със значителен социален ефект тук в България.

В срещата участваха 25 делегати, сред които Искра Михайлова, член на Европейския парламент и Председател на Комисия по регионално развитие, Надя Данкинова, изпълнителен директор на ФУГР ЕАД гр. София, както и евродепутатите Андрей Новаков, Ангел Джамбазки, Станислав Полчак, Йоахим Целер, Констанца Крел, Йенс Нилсон, Матхийс ван Милтенбург, Юнус Омарже и др. Те бяха топло посрещнати от педагогическия екип на училище и детска градина Свети Георги, а ученици с радост споделиха мечтите си за бъдещето, разказаха за вълнението да откриват нови и нови дълбини на знанието и за предизвикателствата на съвременния свят, за които те имат възможността да се подготвят тук, в България.

Разгледайте снимки тук.

error: Content is protected !!