По повод светлия Ден на народните будители, наш гост бе съвременната българска писателка Людмила Филипова

31.10.2017

Минути преди началото на мечтаната есенна ваканция, по повод светлия Ден на народните будители, наш гост бе съвременната българска писателка Людмила Филипова. С магичната сила на българското слово и способността му да вдъхновява и буди тя ни предложи интересно пътешествие във времето - от Орфей, който разбрахме, че освен сладкогласен певец е бил и вдъхновяващ учител, през делото на княз Борис и смелостта му да покани учениците на Кирил и Методий, до наши дни, когато можем да се гордеем със собствената си азбука и постиженията на българската наука, чиито продукти са компютърът и космическите спътници.

Непринуденият разговор пробуди голям интерес сред нашите ученици. Те искаха да разберат как възникват идеите, как се превъплътяват в книги, какво се случва при предпечатната подготовка на дадена книга, какво правиш, когато имаш повече от една идея за книга, колко време отнема написването на книга, на каква възраст трябва да си, за да започнеш да пишеш книги,...

Всички ние изказваме своята благодарност за запалената искрица в очите и душите на учениците ни и Ви поздравяваме по повод неповторимия Ден на народните будители с пожеланието да бъдете родолюбиви и горди с българската история и постиженията на съвременната наука, култура и изкуство!

Светъл празничен 1 ноември, скъпи приятели!

Разгледайте снимки тук.

error: Content is protected !!