МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ TECH4KIDS

17.10.2017

На 17 октомври 2017 г. нашите ученици от V клас участваха в Международния фестивал Tech4Kids, първият по рода си мащабен форум за деца с интереси в света на технологиите.

Целта на посещението беше да се даде възможност на учениците да имат достъп до уроци по програмиране и да развият интереса си към IT- курса по интерактивен начин.

Събитието беше открито с представянето на проектите на петокласника от ЧСУ „ Свети Георги“ Иван Баров. Горди сме с факта, че сред нас е Иван, който представи себе си и училището чрез сложните си кодове за програмиране.

Децата имаха възможност да се срещнат с водещи ръководители на IT- индустрията, да напишат код, да създават забавни алгоритмични игри, да играят компютърни игри, да управляват роботи, a по този начин да докоснат виртуалната реалност.

Най-впечатляващи бяха демонстрациите на автономните автомобили, работещите роботи, организирани с помощта на учениците от ППГ "Джон Атанасов", които въведоха публиката в динамичния свят на технологиите. И за да завършим това иновативно събитие, ние споделяме с Вас впечатленията на учениците от "Свети Георги":

"Tech4Kids беше вълнуващо преживяване, по време на което научихме много за програмирането!"

Разгледайте снимки тук.

error: Content is protected !!