ОЧЕН ПРЕГЛЕД

08.03.2018

С грижа за зрението на нашите деца и в партньорство с оптики JOY Optics, GRAND Optics, Kids optics в St. George International School & Preschool на 7 и 8 март се проведе профилактичен очен скрининг.

Изследването беше извършено с помощта на апарата PlusoptiX A09 - високотехнологичен авторефрактометър, който от дистанция измерва диоптъра на окото. Този процес отнема няколко секунди, безболезнен e и се възприема от децата като игра. Тестът с апарата не заменя класическия очен преглед. Изследването чрез този метод има за цел да открие бързо и безболезнено скрити очни проблеми, за да могат да бъдат взети навремени превантивни мерки. Децата, успешно преминали теста, трябва в последствие да бъдат проверявани редовно поради динамичните промени на детското зрение в годините на растежа.

Специалистите на оптики GRAND Optics & JOY Optics съветват родителите на децата, при които апаратът отчeтe отклонение от нормата, задължително да бъдат прегледани от лекар – детски офталмолог. Ефективността на откриване на зрителни проблеми с уреда е 89%.

Разгледайте снимки тук.

error: Content is protected !!