ПАТРОНЕН ПРАЗНИК

23.04.2018

За поредна година училище "Свети Георги" отбеляза патронния си празник на 20 април, в навечерието на празника според британския и българския празничен календар. Незабравимото преживяване бе организирано и проведено от Ученическия съвет на училището - Александър Величков и Михаил Палмов от VII "а" клас, Иван Баров от V "б" клас, Иван Марев от VI "а" клас, Ниа-Катя Бързакова от VIII "а" клас, Мартин Таков и Екатерина Ставрулаки от IX "а" клас.

Ентусиазираните младежи предложиха на съучениците си, групирани в различни "къщи", шест популярни исторически събития, превърнали се в легенди, над които да поработят в организираните занимания по изкуство, литература и рицарски умения. На сцената оживяха творчество, стремеж за победа, артистичност и отдаденост, подправени с голяма доза спортен хъс и умение за забавление. Пред очите на изпълнената зала оживяха крал Артур и неговият меч Ескалибур, битката на цар Калоян срещу кръстоносците, Робин Худ и неговата щедрост към бедните, св. Георги в цялата си мощ в борбата със змея, Пърсивал и търсенето на Светия Граал и битката при Хейстингс.

В тънкостите на стрелбата с лък учениците бяха посветени от Директора на училището, г-н Никълс. Накрая с аплодисменти от публиката дружно бе излъчена най-оригиналната интерпретация. Замислихте се коя е тя?! Легендата за "Свети Георги" Победоносец - достойният патрон на нашето училище!

Разгледайте снимки тук.

error: Content is protected !!