Оригами

частни гимназии в софия,частни училища софия списък,частно училище софия,english school sofia,international schools in sofia,частни училища софия цени,частни училища в софия такси,частни училища софия,international school sofia,international schools in bulgaria,international schools bulgaria,preschool english,частно училище в софия,private schools in sofia bulgaria,english schools in bulgaria,частни училища в софия,частни училища софия мнения,english private school,internetional school,international school bulgaria,частни училища,sofia international school,частно училище,bulgaria international school

ОРИГАМИ-КВИЛИНГ КЛУБ

Педагог, начален етап в „St. George International School & Preschool"

Оригами e традиционно древно японско изкуство, състоящо се в създаването на фигури чрез сгъване на листове хартия без употреба на лепило и ножици. Оригами се наричат и получените по този начин фигури. Квилиниг, наричан още хартиен филигран, е форма на изкуство, която включва използването на ленти от хартия, които се навиват, сгъват в определени форми или се слепват заедно, за да се създаде интересен декоративен дизайн с помощта на специални инструменти. Това са две страхотни занимания, с които децата могат да учат и да се забавляват едновременно.

Ето и някои от ползите за децата от изучаването и практикуването на тези две изкуства:

  • Спомага за развитие на фината моторика, активира едновременно и лявата, и дясната половина на мозъка, помага за координацията (око-ръка).
  • Развива интелектуалните способности и креативността, въображението, чувство за симетрия.
  • И не на последно място - възпитава на търпение, носи емоционални и естетически преживявания, радост и удовлетворение при завършена задача.

Място на провеждане: сградата на St. George International School & Preschool
Продължителност: 60 минути, 1 път седмично
60 минути

Продължителност

error: Content is protected !!